Kerjaya Jururawat


Kerjaya Jururawat Daripada : Tim Infokerjaya
"Rujukan Kerjaya Online No. 1 Malaysia"
Per : Panduan Lengkap Temuduga Jururawat

Salam sejahtera sahabat,

Kerjaya jururawat kini menjadi satu kerjaya yang diburu ramai orang terutamanya bagi calon lepasan SPM dan diploma. Lihat saja di sekeliling, pusat institusi kejururawatan makin banyak didirikan bagi menampung permintaan yang kian meningkat bukan saja di sektor kerajaan malah di sektor swasta juga.

Iyalah...dulu kita lihat ramai orang berebut-rebut masuk ke universiti nak capai lulusan tertinggi supaya dapat mohon kerja yang baik dan dapat gaji bulanan yang lumayan. Kini, dengan berbekalkan sijil SPM iaitu kelayakan yang terendah sekali untuk kerjaya jururawat dah mampu mencapai gaji yang lumayan. Di samping lumayan, kerjaya jururawat ni juga satu kerjaya yang sangat murni.

Lihat petikan berikut...

Kerjaya Jururawat

Sumber : Utusan Online

Oleh kerana permintaan di Asia Barat juga meningkat, banyak di antara jururawat dari Malaysia berhijrah ke luar negara untuk berkhidmat di sana. Ini lagilah lumayan! Siapa kata kerjaya sebagai jururawat tiada masa depan cerah? Apa yang lebih menarik, kerjaya jururawat juga berpeluang melanjutkan pelajaran dari peringkat ijazah hingga ke doktor falsafah. Wahh sangat mengujakan!

"Alhamdulillah, akhirnya dah keluar ebook yang ditunggu ramai iaitu Ebook Kerjaya Jururawat. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan penghargaan terima kasih  yang tidak terhingga kepada penulis dan kepada mereka yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam menerbitkan ebook ini.

Ini merupakan panduan yang sangat berguna kepada bakal-bakal jururawat disana. Begitu banyak ilmu yang berguna dikongsi dalam ebook ini. Semoga segala usaha dan penat lelah penulis diberkati Allah."

Kerjaya Jururawat
Dr. Suhaimi


Kerjaya Jururawat


Sekarang, cuba lihat temubual sebuah akhbar yang menemubual seorang calon lepasan SPM yang memilih kerjaya jururawat sebagai kerjaya utama beliau.

Kerjaya Jururawat

Kerjaya Jururawat

Banyak kelebihan bekerja sebagai seorang jururawat, lebih-lebih lagi jika anda berkhidmat di sektor kerajaan. Dan disebabkan kelebihan-kelebihan inilah ramai yang memohon menjadi jururawat. Antara kelebihan yang anda perolehi sebagai seorang jururawat kerajaan adalah :


Kenaikan Gaji Setiap Tahun
Anda berkhidmat untuk kerajaan, sudah pasti ada kenaikan gaji tahunan anda. Lagi lama anda berkhidmat, lagi tinggi kenaikan gaji yang anda perolehi. Sudah pasti anda sukar nikmati kenaikan ini di mana - mana selain di sektor awam.

Imbuhan Tetap Khidmat Awam
Anda sebagai kakitangan awam, ada satu imbuhan khas disediakan khas buat anda. Ini adalah satu penghargaan buat mereka yang berkhidmat buat negara.

Elaun Sara Hidup (COLA)
Anda bekerja di bandaraya yang taraf hidupnya adalah tinggi? Memang semuanya mahal, dari tambang bas, makan, tol dan lain - lain. Tahukah anda bahawa COLA ini dibayar berdasarkan di bandar mana anda bekerja?

Imbuhan Tetap Perumahan
Anda juga diberikan sewa rumah bagi yang berkhidmat di Semenanjung Malaysia. Bagi anda yang berkhidmat di Sabah & Sarawak, anda diberi elaun perumahan wilayah yang lebih tinggi daripada elaun sewa rumah.

Elaun Kerja Lebih Masa
Ini peluang anda untuk berkhidmat lebih masa. Anda dibayar mengikut lebihan masa anda bekerja. Ini kerana banyak hospital utama kerajaan menawarkan perkhidmatan 24 jam 7 hari seminggu.

Kelayakan Cuti Tahunan
Tahukah anda bahawa cuti diberikan paling minima adalah 14 hari iaitu buat pekerja am. Jika anda berjawatan professional, cuti anda adalah 25 hari. Itu belum campur lagi dengan kenaikan cuti tahunan dan juga kenaikan pangkat.

Tuntutan Perjalanan
Anda diarahkan menghadiri program atau kursus yang dianjurkan semasa bekerja? Ya anda boleh membuat tuntutan perjalanan pergi dan balik serta alaun makan, penginapan untuk tujuan kerja. Semuanya dibayar balik kepada anda.

Kemudahan Pinjaman Komputer dan Kenderaan
Anda mahu buat pinjaman komputer ataupun pinjaman kenderaan? Dengan sepantas kilat anda boleh mendapatkannya.

Pinjaman Perumahan
Ya, anda boleh mula memiliki aset terbesar dalam kehidupan anda, iaitu rumah! Dalam masa yang singkat, anda sudah boleh mula membuat pinjaman untuk membeli 'banglo' idaman anda.

Kerjaya Jururawat


Dengan faedah yang ditawarkan, siapa yang tak rabun mata kan? Permintaan jururawat makin tinggi setiap tahun tapi jumlah calon yang memohon juga sangat banyak. Anda bersaing dengan ramai orang, tambahan lagi jika anda nak mohon kerjaya jururawat ini dengan menggunakan sijil SPM anda.

Cuba anda lihat data di bawah :
Kerjaya Jururawat

Daripada maklumat di atas, ini bermakna :

Kerjaya Jururawat
Bilangan calon SPM semakin ramai dari tahun ke tahun! Maka, sudah pasti persaingan untuk kerjaya Jururawat untuk anda semakin sengit!
Kerjaya Jururawat Peruntukan penempatan pengajian untuk calon lepasan SPM adalah terhad kerana bilangan calon mencecah angka ratusan ribu setiap tahun!
Kerjaya Jururawat  Semakin ramai yang ingin memohon kerjaya yang diminati tetapi kerana tempat
 terhad, penapisan terperinci perlu dilakukan setiap tahun!
Kerjaya Jururawat Semakin ramai individu yang bijak pandai akan memberi saingan yang tinggi kepada anda dalam perebutan tempat pengajian atau kerjaya Jururawat ini..


Namun, disebabkan bilangan calon lepasan SPM adalah terlalu ramai dan kuota untuk kerjaya jururawat yang ditawarkan amat terhad, maka kebarangkalian calon untuk berjaya dalam permohonan kerjaya jururawat adalah amat tipis. Jadi, jangan biarkan orang lain mengambil tempat anda. Buat persediaan awal untuk merebut kerjaya lumayan ini.

Kerjaya Jururawat


Tahniah kerana anda berminat untuk menjadi seorang jururawat. Keputusan anda bakal menjamin masa depan anda nanti. Sebelum anda berjaya menjadi jururawat, anda perlu memohon dengan cara yang betul supaya permohonan anda berjaya. Ramai mereka yang mohon terkandas semasa fasa permohonan. Jadi kami nasihatkan untuk anda fokus kepada permohonan dengan baik supaya tidak terkandas di sini.

Kami percaya pelbagai persoalan bermain-main di fikiran anda sekarang?

Kerjaya Jururawat
Apa kerjaya jururawat ini sebenarnya, saya kurang faham?
Kerjaya Jururawat Bagaimana nak mula menjadi seorang jururawat?
Kerjaya Jururawat Apa persediaan yang perlu buat sekarang?
Kerjaya Jururawat Bagaimana nak tahu kerjaya ini amat menyeronokkan?
Kerjaya Jururawat Bagaimana nak tarik penemuduga bagi memilih saya untuk layak?
Kerjaya Jururawat Boleh ke tidak saya bersaing dengan orang ramai lain yang turut sama memohon?
Kerjaya Jururawat Saya bukan lulusan kerajaan, boleh ke memohon jururawat ini?

Tak mengapa, RILEK.....

Oh ya...sebelum tu pasti anda tertanya-tanya siapa kami.

Kerjaya Jururawat

Kerjaya Jururawat


Kami berkongsi tips, maklumat kerjaya di halaman sosial facebook Tim Infokerjaya, Instagram Tim Infokerjaya
Kami pemilik forum SembangKerjaya, satu gerbang bagi pencari kerja bertukar pendapat dan informasi tentang pekerjaan.
Kami berkongsi artikel terkini setiap minggu di ruangan blog RujukanKerjaya.
Kami telah membantu lebih 68,000 orang graduan dalam kerjaya mereka sejak tahun 2009 hingga Januari 2015. Komitmen ini kami bawa dengan senyuman kerana ramai graduan telah berjaya mencapai cita-cita mereka!Kami tahu anda sedang berkobar-kobar semangat mahu menjadi seorang jururawat. Bagi menjawab soalan yang bermain-main difikiran anda, kami dedahkan panduan lengkap Kerjaya Jururawat - Kerjaya Murni dan Lumayan....Kerjaya terkini yang diidam-idamkan ramai orang.
  Kerjaya Jururawat


Kerjaya Jururawat
Ebook atau electronic book ini adalah dalam format digital PDF. Ditulis sepenuhnya dalam bahasa Melayu. Ia boleh dibuka menggunakan perisian Adobe Acrobat Reader dan boleh dicetak mengikut keselesaan pembacaan anda.


Kerjaya Jururawat


Kerjaya Jururawat Anda didedahkan dengan tugas dan tanggungjawab seorang jururawat. Apa itu tugasan _____ dan Apa itu tugasan _____ bagi seorang jururawat. Ini penting untuk maklumat awal anda sebelum hari temuduga kelak.
Kerjaya Jururawat Dengan adanya _______ organisi pada muka surat 18, anda bakal tahu kedudukan tahap seorang jururawat dalam sesebuah organisasi. Ini penting untuk anda tahu daripada siapa arahan diterima dan kepada siapa arahan harus diberikan.
Kerjaya Jururawat Ya ada lagi... 5 KELEBIHAN sebagai seorang jururawat diterangkan sebagai ganjaran kepada anda yang bergelar jururawat. Wahh ini kena baca ni....ini yang dikatakan lumayan!
Kerjaya Jururawat Menjadi jururawat bukan hanya lumayan sahaja, anda harus pertingkatkan persediaan mental anda dengan lebih kuat. Di dalam ebook ini, dimuatkan mentaliti yang perlu ada bagi seorang jururawat.

dan banyak lagi kami dedahkan dalam ebook ini....

"Wah !! panduan yang sangat lengkap untuk mereka yang memilih jururawat sebagai kerjaya pilihan. Ebook ini penuh sarat dengan kandungan ilmu yang ingin disampaikan. Setahu saya tiada lagi ebook seumpama ini dipasaran diterbitkan.

Terima kasih kerana berjaya mendedahkan ilmu-ilmu penting dan rahsia bagaimana untuk menghadapi temuduga sebagai seorang jururawat. TAHNIAH!!!"

Kerjaya Jururawat
Hafiz Wasa
Pegawai Farmasi


Kerjaya Jururawat


Bagi melengkapkan usaha anda bergelar sebagai jururawat, kami menyediakan beberapa komponen penting bersama-sama dalam pakej lengkap kerjaya jururawat ini. Komponen-komponen ini menerangkan dengan lebih mendalam bagaimana untuk anda memohon jururawat dengan mudah di sektor kerajaan dan swasta.

Kerjaya Jururawat
Permohonan Jururawat : Khas Untuk Lepasan SPM

Anda ada kelulusan SPM? Anda baru sahaja mendapat keputusan SPM? atau anda mahu kerja tetap dengan sijil SPM anda? Ya...jika anda mempunyai sijil SPM, anda layak memohon kerjaya lumayan sebagai seorang jururawat.

Ebook ini menerangkan bagaimana memohon kerjaya jururawat di sektor kerajaan langkah demi langkah. Anda dibantu dengan gambar rajah bagi mengisi borang permohonan secara online di portal SPA dengan lengkap.

Anda harus ingat, jangan ambil mudah proses mengisi borang secara online ini kerana ramai yang terkandas tidak berjaya dipanggil ke temuduga jururawat adalah disebabkan borang mereka tidak lengkap dan pelbagai masalah lain.

Buka ebook ini dan ikut satu per satu supaya anda tidak ketinggalan mengisi ruangan yang wajib diisi. Gagal mengisi borang bermakna anda gagal menjadi seorang jururawat di sektor kerajaan ini. Ebook ini sangat penting!Kerjaya Jururawat
PDF Format

Kerjaya Jururawat
Permohonan Jururawat : Khas Untuk Lepasan Diploma

Jika anda mempunyai kelulusan Diploma, ebook ini untuk anda sebagai panduan mengisi borang secara online di portal SPA.

Ya....ia seperti anda mengisi borang bagi anda yang mempunyai kelulusan SPM. Ebook ini lebih khusus kepada anda yang mempunyai diploma. Ikuti satu per satu supaya anda tidak ketinggalan maklumat penting.

Sekali lagi kami ingatkan "
Gagal mengisi borang bermakna anda gagal menjadi seorang jururawat di sektor kerajaan". Ini menunjukkan betapa pentingnya mengisi borang dengan betul supaya permohonan anda tidak ada sebarang masalah.

Ucapkan selamat tinggal kepada sesi temuduga jururawat jika borang anda tidak lengkap. Fokus betul-betul!Kerjaya Jururawat
PDF Format

Kerjaya Jururawat
Permohonan Jururawat : Mudahnya Memohon Di Hospital Swasta

Anda kurang berminat untuk berkhidmat sebagai jururawat di sektor kerajaan? Tak mengapa, di sektor manapun anda sebagai jururawat, kerjaya anda tetap murni dan lumayan.

Ebook ini memberi panduan kepada anda memohon kerjaya jururawat di hospital swasta. Jika permohonan jururawat kerajaan perlu mengisi borang permohonan di portal SPA, bagi jururawat swasta sedikit berbeza.

Anda diberikan beberapa tip berkesan sebelum memohon di hospital swasta. Tip yang sangat berguna kepada anda jika anda serius untuk berkhidmat di hospital swasta. Jangan ambil mudah yang ini ya!

Apa yang lebih menarik, anda diberikan senarai hospital swasta di seluruh negeri bagi memudahkan anda memohon terus kepada hospital yang berdekatan tempat anda. Apa lagi....jika hospital swasta pilihan anda, dapatkan ebook ini secepat mungkin.


Kerjaya Jururawat
PDF Format


Kerjaya Jururawat

Ok...setle sudah bagaimana cara mudah memohon kerjaya jururawat. Terpulang kepada anda sama ada ingin memilih kerjaya jururawat di hospital kerajaan atau pun swasta. Ada orang suka di sektor swasta kerana persekitarannya yang lebih menarik. Ada pula yang suka di sektor kerajaan kerana banyak kemudahan yang diberi.

Baiklah, persediaan anda belum lengkap lagi. Selepas memohon anda perlu buat persiapan seterusnya untuk menghadapi temuduga jururawat pula. Jika berjaya dipanggil ke temuduga, sebelah kaki anda telah berjaya memasuki dunia kejururawatan sebenar.

Bukan semasa permohonan saja anda bersaing, semasa temuduga juga anda turut bersaing sekali lagi sebelum  benar-benar bergelar seorang jururawat.


Kerjaya Jururawat


Ya....tak lain tak bukan, anda perlu fokus kepada persiapan hari temuduga. Sekali lagi, usah risau! Kami sediakan panduan untuk anda dalam komponen ebook seterusnya. Kali ni...anda betul-betul fokus kepada temuduga. Ingat ya...di sesi temuduga juga ramai yang tersingkir. Rugi tau....
Kerjaya Jururawat
Panduan Pantas : Penulisan Resume

Selepas anda berjaya dalam permohonan jururawat, anda akan dipanggil hadir ke sesi temuduga. Sesi ini memerlukan anda membawa resume lengkap yang mengandungi maklumat diri anda.

Persoalannya, maklumat apa yang perlu anda masukkan dalam resume nanti? Usah risau, di dalam ebook ini kami dedahkan 17 komponen penting yang wajib ada dalam resume anda. Jangan masukkan maklumat yang tak perlu pula, nanti sesak resume anda dibuatnya.


Resume yang lemah akan meruntuhkan pandangan panel temuduga kepada anda nanti. Jadi, untuk buat anda lebih berhati-hati, kami muatkan ciri-ciri resume yang lemah di dalamnyaJangan tak baca pula ye...

Jangan lupa sertakan sekali ___________ bersama resume anda. Ini banyak orang yang lupa ni!

Akhir sekali, kami sedia contoh resume untuk rujukan anda supaya mudah untuk anda tulis resume anda sendiri nanti. Buat panduan saja tau jangan tiru bulat-bulat!
Kerjaya Jururawat
PDF Format

Kerjaya Jururawat
Temuduga Jururawat : Persediaan Penting Buat Bakal Jururawat

Komponen ini sangat berguna untuk persiapan temuduga jururawat anda. Diterangkan secara berperingkat iaitu sebelum temuduga, semasa temuduga dan selepas temuduga. Menarik dan mudah untuk anda fokus mana satu persediaan yang perlu didahulukan dan yang mana perlu dikemudiankan.

Yang lebih menarik, anda didedahkan dengan 8 perkara yang dinilai oleh panel temuduga. Apa lagi, catitkan semua perkara ni dan tonjolkan semasa hari temuduga nanti. Anda pasti boleh!

Lagi...anda diterangkan juga cara menjawab soalan temuduga dan cara menjaga bahasa badan anda semasa berhadapan dengan panel temuduga nanti. Silap intonasi suara anda, silap bahasa badan anda, mereka ingatkan anda bosan pula nanti. Hati-hati ye...

Anda juga dibekalkan dengan amalan sebelum tiba hari temuduga seperti doa-doa dan amalan solat sunat bagi yang beragama Islam. Ya...semuanya lengkap untuk anda!


Kerjaya Jururawat
PDF Format

Kerjaya Jururawat
29 Soalan Spesifik : Temuduga Jururawat

Ini lebih menarik! Ramai calon temuduga risaukan soalan apa yang bakal ditanya nanti. Ada yang berpeluh-peluh menghafal jawapan bagi soalan temuduga yang mereka cari di internet.

Usah berpeluh, usah risau. Lain temuduga lain soalannya. Bagi temuduga jururawat, calon temuduga diberikan soalan lebih berkisarkan tentang kejururawatan, kesihatan dan sebagainya lagi.

Dalam ebook ini, kami sediakan kepada anda 29 soalan spesifik khas untuk temuduga jururawat. Soalan-soalan ini dirujuk sendiri oleh bekas panel temuduga jururawat. Oh ya, jawapan juga disediakan. Jadi, ini buatkan anda lebih fokus dan dapat mencari maklumat tentang soalan yang berkaitan lebih awal sebelum hari temuduga.

Ini tak bermakna kesemuanya akan ditanya dalam temuduga nanti. Anda lihat soalan dan jawapan dalam ebook ini dan study betul-betul buat persediaan anda. Dalam kesemua soalan ini, pasti ada soalan yang diulang tanya kembali. Jika study ebook ni...untunglah anda!


Kerjaya Jururawat
PDF FormatKerjaya Jururawat

"Baru sekarang ada ebook sebegini, kalaulah daripada dulu adakan bagus, tidaklah saya teraba-raba untuk mencari maklumat-maklumat untuk memudahkan proses temuduga. Dalam ebook ini, gaya bahasanya sangat mudah difahami dan diikuti.

Memang rugi kalau anda yang mengidamkan kerjaya sebagai jururawat tidak memilikinya. Lagipun harga  yang ditawarkan pun adalah sangat berbaloi-baloi."

Kerjaya Jururawat
JM Nasirah


"Saya dah 2 kali ditemuduga untuk jawatan jururawat, tetapi sampai sekarang masih lagi sebagai calon simpanan. Dengan adanya ebook ini, diharap menyakinkan saya untuk terus mencuba sehingga berjaya.

Apa yang saya paling suka mengenai ebook ini adalah bonusnya iaitu bagaimana untuk memohon kerjaya sebagai jururawat dengan mudah diklinik dan hospital swasta, jika tidak dapat kerja kerajaan pun, saya masih berpeluang untuk kerja di klinik-klinik swasta."

Kerjaya Jururawat
Puan Maria


"Modul yang paling saya suka tentang ebook ini adalah modul soalan-soalan lazim. Ini adalah kerana saya baru pertama kali dipanggil temuduga untuk jawatan jururawat ini. Soalan-soalan yang didedahkan dalam ebook ini dapat membantu saya untuk menghadapi apakah soalan yang bakal ditanya kelak.

Jika sebelum ini saya tertanya-tanya apakah format soalan yang bakal ditanya dan tiada rujukan untuk menghadapi temuduga jururawat ini. Dengan terbitnya ebook sebegini INSYA-ALLAH dapat membantu saya dengan jayanya temuduga tersebut. Semoga dengan memiliki ebook tersebut dapat membantu anda juga berjaya dalam temuduga tersebut.  Amin…."

Kerjaya Jururawat
Puan Rosmayatikerjaya jururawat


Tahniah! Anda membuat pilihan yang tepat. Miliki pakej lengkap temuduga jururawat  sekarang. Ini menandakan anda amat serius untuk mendapat pekerjaan yang hebat dan lumayan. Anda serius, kami juga serius.

Kami berikan jaminan 100% pemulangan wang kembali jika ebook ini LANGSUNG TIDAK MEMBANTU dalam proses persediaan temuduga jururawat anda.

Kerjaya Jururawat

Kerjaya Jururawat

Selamat Maju Jaya,

Kerjaya Jururawat

Tim Infokerjaya Resources
"Rujukan Kerjaya Online No. 1 Malaysia"
Panduan Lengkap Temuduga Jururawat

P.S. Usah berfikir lagi. Berfikir terlalu lama tanpa tindakan tidak mendatangkan apa-apa hasil. Dapatkan pakej rujukan lengkap temuduga jururawat ini sekarang. Klik di sini untuk tempahan.
P.P.S. Anda berada di ruangan betul pada masa yang tepat. Ini bermakna anda benar-benar serius untuk berjaya dalam pencarian kerjaya anda. Lakukan persediaan anda hari ini. Di saat mereka yang lain masih tercari-cari panduan persediaan lengkap seperti ini, anda telah pun sampai disini. Terus bertindak!Disclaimer
|
Privacy
|
Term & Condition
|
FAQ
|
Order

www.KerjayaJururawat.com Hak Cipta Terpelihara 2015 Infokerjaya Resources (002091193-K)